De Geluksmeter-app

Hoe gebruik je de Geluksmeter-app

De Geluksmeter-app bestaat hoofdzakelijk uit 4 verticale schuifegelaars, zoals op een mengpaneel. Je kiest een situatie waarvan je jouw Geluksquotiënt (GQ) wil meten of verhogen. Elk van de 4 schuifregelaars plaats je in de positie (tussen 0 en 10)  die overeenkomt met de correspondere score die jij zou geven voor die PAVA-parameter in de gekozen situatie. De som van deze 4 PAVA-scores bepaalt jouw totale Geluksquotiënt (GQ)  in die situatie en wordt bovenaan op het scherm van je app aangeduid in de horizontale oranje balk.

Met behulp van de richtlijnen en oefeningen in de handleiding kan je na enkele uurtjes oefenen al aan de slag om in verschillende zelfgekozen situaties jouw geluksniveau te bepalen. Tijdens deze eerste experimenten kom je er ook al achter wat je precies doet, in jouw manier van denken, voelen en handelen, waardoor je in bepaalde situaties meer, en in andere situaties minder gelukkig bent.

Met de oefeningen uit het tweede deel van de handleiding leer je voor elk van de 4 PAVA®-parameters jouw score verhogen, en dus ook jouw totale GQ. Je leert de kracht uit momenten van puur geluk, die je vroeger gehad hebt, overplaatsten naar andere situaties. Op die manier krijg je steeds meer de ervaring van duurzaam geluk, het soort geluk dat een diep gevoel van vervulling geeft.

De opgeslagen resultaten van alle situaties waarin je jouw GQ gemeten en verhoogd hebt, tonen jou welke evolutie je doormaakt in de loop van enkele weken of maanden.

Je krijgt de regie over je eigen geluk

Het handmatig bedienen van de 4 schuifregelaars op je Geluksmeter-app is van cruciaal belang. Door de oefeningen met de 4 schuifregelaars verbindt jouw onderbewuste elk van deze schuifregelaars met de overeenkomstige PAVA®-levenshouding. De vier schuifregelaars beginnen op die manier te fungeren als aanduidingen en regel-knoppen op het ‘dashboard’ van je innerlijke wereld.

Al na enkele uurtjes experimenteren kom je er achter wat je precies verandert in jouw manier van denken en voelen, telkens wanneer je een van de vier schuifregelaars omhoog of omlaag brengt.

Deze auto-feedback loop, de koppeling van de beweging van je vingers op de app met je denken en voelen, wordt opgeslagen in je onderbewuste. Je kan het vergelijken met de manier waarop je als kind het draaien aan je fietsstuur leerde koppelen aan de grootte van de bocht die je fiets daardoor nam.

De Geluksmeter app op smartphone

Download gratis onze app

Scan de QR-code of klik op de store link voor jouw toestel.

QR code voor de Geluksmeter app
Download-knop de Geluksmeter Google Play